Del 10 al 12 de octubre de 2025

Sant Cugat del Vallès, Avinguda del Pla del Vinyet, 48

Ver mapa

PROGRAMA

Serguei Rakhmàninov (1873-1943) 

Concert núm. 2 en Do menor per a piano i orquestra

  • Moderato
  • Andante sostenuto
  • Allegro scherzando

Antonín Dvorák (1841-1904)

Simfonia núm. 8

  • Allegro con brio
  • Adagio
  • Allegretto grazioso – Molto vivace
  • Allegro, ma non troppo


Orquestra Simfònica Sant Cugat

Lluís Rodríguez Salvà, piano

Salvador Brotons, director


CONCERTS

  • 10/10/2025 Teatre Auditori Sant Cugat
  • 12/10/2025 Teatre La Massa - Vilassar D.
&:

Serguei Rakhmàninov (1873-1943): Concert núm. 2 per a piano i orquestra

Després del desastre en l’estrena de la seva primera simfonia, Rakhmàninov va voler assegurar-se l’èxit del Concert per a piano núm. 2. Va programar assaigs i més assaigs amb l’orquestra i va tocar i retocar la partitura. Malgrat tot, no estava del tot convençut. El segon i tercer moviments ja havien estat interpretats en públic uns mesos abans, però l’autor patia pel primer moviment. Pocs dies abans de l’estrena, va escriure a un amic aquestes paraules: “Acabo de tocar el primer temps i ara veig que la transició del primer al segon motiu no és bona, que el primer tema no és un tema sinó una introducció (...) Sento que el primer temps està en runes i s’ha tornat repulsiu per a mi. Estic senzillament desesperat”. L’estrena es va celebrar a la Societat Filharmònica de Moscou el 27 d’octubre de 1901 i l’èxit va ser inmediat gràcies a les seves enormes dosis de virtuosisme, però també d’equilibri orquestral, lirisme, fúria i passió.

Antonín Dvorák (1841-1904): Simfonia núm. 8

Hi ha qui anomena la Simfonia núm. 8 de Dvorak “Simfonia del vell món”, per contraposar-la a la Novena coneguda com “Del nou món”, volent donar a entendre que les melodies i ritmes que utilitza són purament europeus, ben llunys dels temes d’orígen americà que utilitzarà a la Novena. Al llarg de la Vuitena hi trobem nombrosos temes musicals de caràcter bohemi, eslau o moravi encara que, com sempre en Dvorak, mai es tracta de temes textuals, sinó que l’autor en capta l’essència i els reprodueix de forma diferent, creant un tema nou, però amb l’esperit i el caràcter del tema autènticament popular. L’obra es va estrenar a Praga el 2 de febrer de 1890 i a Londres el 24 d’abril del mateix any. Al 1892 es va publicar la partitura en una editorial britànica, raó per la qual també es coneix l’obra com a “Simfonia anglesa”, sobrenom que no s’ha imposat de forma general com tampoc ho han fet els sobrenoms de “Pastoral” o “Idíl.lica”. Així i tot, aquests adjectius són prou adequats al caràcter de l’obra, feliç, plaent, serè i plè de referències “naturals” al folcklore.

David Puertas Esteve, divulgador musical

Formadores
Lluis Rodríguez Salvá (piano)

Lluís Rodríguez Salvà és concertista de piano i Catedràtic d’aquest instrument al Conservatori Superior d’Aragó. Nascut a Girona, va estudiar a la seva ciutat natal, a Barcelona i a Nova York. Ha estat guardonat en una vintena de concursos internacionals i també ha destacat en la recuperació de música d’autors catalans.

Más información
Salvador Brotons (Dir)

Salvador Brotons és director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des de fa tres temporades. També ho és de l’Orquestra de Vancouver i ha estat titular de la Simfònica del Vallès, de la Ciutat de Palma, de la Oregon Sinfonietta i de la Banda Municipal de BCN. Com a compositor desenvolupa una intensa carrera i és autor de més de 150 obres.

Más información
"Simfònica Sant Cugat"

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat és una formació profundament arrelada al territori, amb una trajectòria artística consolidada i un compromís ferm amb l’excel·lència musical. La seva temporada estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat gaudeix d’un gran èxit de públic, amb freqüents cartells d’"entrades exhaurides", testimoni de la qualitat de les seves propostes  /  Galeria d'imatges

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text