22 de mayo

Sant Cugat del Vallès, Avinguda del Pla del Vinyet, 48

Ver mapa

PROGRAMA

Maurice Ravel (1875-1937)

- Pavane pour une infante défunte

- Concert per a piano i orquestra

Allegramente

Adagio assai

Presto

Johannes Brahms (1833-1897)

- Simfonia núm 1 en Do menor, op. 68

Un poco sostenuto

Andante sostenuto

Un poco allegretto e grazioso

Adagio - Piu andante - Allegro no troppo, ma con brio - Piu allegro


Orquestra Simfònica Sant  Cugat

Vincent Larderet, piano

Salvador Brotons, director

&:

Ravel va compondre poques obres, però totes elles són obres mestres. La més coneguda és —de llarg— el Bolero, però potser la seva popularitat ha impedit que ens apropéssim a d’altres pàgines igualment brillants que han quedat amagades sota el ritme constant d’aquella. La Pavana per a una infanta difunta és una obra original per a piano de no gaire dificultat. Això va fer que Ravel l’escoltés molt sovint interpretada de forma mediocre per pianistes aficionats i va decidir instrumentar-la per a orquestra. Enganxa des del primer compàs pel seu rime pausat i una melodia intensa que va passant per diferents colors instrumentals. El Concert per a piano és l’última gran obra que va compondre. Ell mateix en va dirirgir l’estrena a París al gener de 1932 amb Marguerite Long com a solista. A part del virtuosisme del piano, l’obra destaca per la seva instrumentació, en una demosyració que el mestratge de Ravel en aquesta especialitat va ser indiscutible.

Brahms no gosava compondre una simfonia, aclaparat com estava després de les nou de Beethoven. Un cop complerts els 40, però, per fi s’hi va posar. Segons anunciava al seu editor: “Una hermosa simfonia ha quedat presa dels arbres d’aquesta l’illa” referint-se a l’illa de Rügen, al mar Bàltic, un paratge immers en la natura, rodejat de boscos i de mar, on s’havia retirat aquell estiu per acabar l’obra. Malgrat el desplegament d’energia que hi ha al llarg de la partitura, aquesta respira un caràcter més íntim i subjectiu que les de Beethoven. El tema musical que ha fet que alguns s’hi referissin com “la Desena de Beethoven” apareix al darrer moviment, quan s’inicia el tempo Allegro non troppo, que té un cert parentiu amb el tema de “l’Oda a l’alegria”. La Simfonia núm. 1 de Brahms va ser estrenada amb gran èxit el dia 4 de novembre de 1876 a Karlsrue.

David Puertas Esteve, divulgador musical

Formadores
Vincent Larderet (piano)

Honorat amb el venerat títol de “Steinway Artist”, Vincent LARDERET ha obtingut reconeixement internacional per la intensitat excepcional de les seves interpretacions i les seves gravacions altament aclamades.

Más información
Salvador Brotons (Dir)

Salvador Brotons és director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des de fa tres temporades. També ho és de l’Orquestra de Vancouver i ha estat titular de la Simfònica del Vallès, de la Ciutat de Palma, de la Oregon Sinfonietta i de la Banda Municipal de BCN. Com a compositor desenvolupa una intensa carrera i és autor de més de 150 obres.

Más información
"Simfònica Sant Cugat"

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat és una formació profundament arrelada al territori, amb una trajectòria artística consolidada i un compromís ferm amb l’excel·lència musical. La seva temporada estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat gaudeix d’un gran èxit de públic, amb freqüents cartells d’"entrades exhaurides", testimoni de la qualitat de les seves propostes  /  Galeria d'imatges

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text